Lilla hemmet 

I det lilla hemmet får man välplanerade kvadratmeter i ett våningsplan och med det ett hus för hela livet. Här kan den lilla familjen växa, leva och krympa, samtidigt som det här lilla, genomtänkta huset möter livets olika faser på ett ypperligt sätt.

 

Man möts av en tydlig entré under tak, som på insidan övergår i en generös entréhall med gott om avhängningsytor och förvaring för ytterkläder längs väggen till vänster samt plats för kompletterande förvaring, förvaring av t.ex. barnvagn eller rollator alternativt sittplats på motsatt sida. Här finns även möjlighet att lägga till två garderober för ytterligare, stängd förvaring. Från hallen når man ett sovrum till höger och för att ge mer plats till umgänge i de andra delarna, kombineras badrummet med tvätt och klädvård. Rakt fram får hallen direkt kontakt med hemmets hjärta ­– köket.

 

Köket är yteffektivt planerat med en lång, sammanhängande arbetsyta längs ena väggen och en platssparande funktionsvägg med kyl/frys, ugn, micro etc. på motsatt sida. Här finns också ett användbart skafferi/förråd i ena änden, en lyx få förunnat. I hjärtat av köket är matplatsen placerad öppen mot vardagsrummet. Det ger möjlighet att även i det här lilla hemmet ha gäster och duka för många. Hemmet är orienterat kring en central förvaringsvägg, som ger såväl kök som vardagsrum stora kvaliteter i förvaring och rumsupplevelse samtidigt som det skapar en sekvens och möjligheter till olika vandringar genom huset.

 

I det lilla hemmet finns tre rum i olika storlekar, vilket ger en större flexibilitet beträffande användningsområde. De kan samtliga användas som sovrum, men kan också fylla funktioner som gästrum, kontor, hobbyrum eller varför inte ett eget biorum?