Mellanhemmet

I mellanhemmet finner man ett komplett och flexibelt boende i två våningsplan, välplanerat för att passa de flesta familjekonstellationer. Här finns stora möjligheter till umgänge och en tydlig kontakt med trädgården.

 

På entrévåningen möts man av en modern farstu och en väl tilltagen entréhall, med en praktisk förvaringsvägg till höger samt extra utrymme på motsatt sida för mer förvaring, förvaring av barnvagn eller liknande alternativt sittplats. Till vänster finner man även wc/dusch, bekvämt i närheten av entrén samt lagom zonerat från övriga umgängesytor. Redan i entrén får man en överblick över hur rummen orienterar sig, med köket till höger, vardagsrum till vänster samt en trevlig siktlinje och kontakt med ovanvåningen via den centralt belägna trappan.

 

Mellanhemmets entrévåning är skapad med utgångspunkt i umgänge, matglädje och kontakt med trädgården. Köket till höger om trappan har en lång, funktionell arbetsbänk som möjliggör för flera att tillsammans nyttja köket. Från köket når man även tvättstuga/installationsrum/groventré i fil, vilket möjliggör direkt access utifrån. På motsatt sida arbetsbänken finns en platssparande funktionsvägg med kyl, frys, micro, ugn, städskåp och skafferi. Köket övergår i en matplats som också har direkt kontakt med vardagsrummet, vilket ger möjlighet att duka upp för flera vid tillfällen då man är många. I vardagsrummet med generösa umgängesytor upplevs kontakten med trädgården mest, då de stora glaspartierna ned till golv förlänger rummet ut i trädgården.

 

Huset orienterar sig kring trappan, som förutom att ge kontakt med det övre planet redan i entrén också rymmer praktisk förvaring. På det övre våningsplanet öppnar trappan dock upp sig, samtidigt som man upplever takets höjd och vinkel, vilket ger en känsla av rymd i den övre hallen. Här på ovanvåningen kan man välja att ha ytterligare ett öppet umgängesrum alternativt få ett extra rum/sovrum. Här finns dessutom rum i tre storlekar, där det största rummet har en garderob en suite samt en balkong över gårdsplan och det är nära till familjebadrummet med eller utan badkar. De övriga rummen har var sin garderobsvägg, som även skulle fungera i det flexibla rum som på ritningen är planerat som umgängesrum.